Denis Bećirović kandidat za člana Predsjedništva BiH sinoć je na opšte zaprepaštenje napustio TV debatu da drugim kandidatom, Mirsadom Hadžikadićem. Razlog napuštanje emisije jeste nepojavljivanje gospodina Bakira Izetbegovića koji prvobitno bio najavljen. Zbog ove situacije iz SDP-a su zamolili sve televizije na kojima gospodin Bećirović bude gostovao da zaključavaju vrata nakon njegovog ulaska.

“Mi svi volimo Denisa i vjerujemo u njegovu pobjedu, ali ono što nam je sinoć uradio vratilo nas je nekoliko koraka unazad. Nije problem oprostit ćemo mi njemu, ali ako se to ponovi nema nas nigdje. Vidite kako su nas razvukli po medijima odmah kao da je čovjeka ubio a ne otišao iz emisije. Odlasci iz emisija još uvijek nisu zaživjeli kod nas i narod to zamjera. Zbog toga molimo sve televizije koje pozovu gospodina Bećirovića da zaključaju vrata čim onu uđe u studio kako on ne bi mogao izaći”, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDA-a.

Nakon cijele situacije oglasio se i gospodin Bećirević koji je pokušao objasniti cijelu situaciju.

”Ja sam se šokirao kad sam tamo vidio gospodina Hadžikadića umjesto gospodina Izetbegovića. Ja sam se pripremao za Izetbegovića da ga razbijem u političkom smislu, a oni mi doveli onog Hadžikadića koji je imao manje od 10% glasova prošle izbore. Ja nemam šta pričati sa tim amaterima i jednostavno sam odlučio otići. Već nakon par sekundi sam shvatio svoju grešku , ali već je bilo kasno. mislim da je ovo sa zaključavanjem vrata jako dobra ideja. To će me spriječiti da izađem, malo ću lutati po televiziji i kad se smirim mogu se vratiti u emisiju”, rekao je Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH.