U zadnjih nekoliko dana pojavile su se informacije da SDA cilja na poziciju gradonačelnika Sarajeva. Prema nekim informacijama na ovu poziciju u slučaju pozitivnih rezultata na izborima mogla bi zasjesti Sebija Izetbegović. Iako su iz SDA ovu vijest demantovali ipak su poručili da neko iz porodice Izetbegović mora biti na čelu glavnog grada naše zemlje.

“Mi se nadamo pozitivnom rezultatu da barem malo poremetimo planove Trojke ovdje u Sarajevu. Oni su nas uništili na zadnjim izborima i mislim da je pravo vrijeme da uzvratimo udarac. Ako kojim slučajem dobijemo mjesto gradonačelnika Sarajeva mislim da tu uopšte nema dileme da na tu funkciju treba sjesti neko iz porodice Izetbegović. Jedino su oni sposobni odgovoriti tom zadatku obzirom da smo sve ostale iole normalne kadrove već odavno otjerali iz stranke”, rekao je Haris Zahiragić, istaknuti član SDA.

Iz SDA su također poručili da im je svejedno hoće li na čelu glavnoga grada biti Bakir ili Sebija Izetbegović.

“Mi smo otvorena stranke i mi ne pravimo razlike oko nečijeg pola, vjere ili nacije. Tako da nam je svejedno hoće li biti Sebija ili Bakir na čelu grada. Mislim da su oni zaslužili tu funkciju kao znak zahvalnosti za sve što su uradili za našu državu. Druga stvar je njihova ekonomska situacija koja se naglo pogoršala nakon posljednjih izbora. Svi ih guramo naprijed i mislim da je ovo idealna prilika da se njih dvoje kao feniksi dignu iz pepela”, dodao je Zahiragić.