Fudbalski klub Sarajevo ove godine slavi svoj 76. rođendan, ali je atmosfera daleko od slavljeničke. Klub se ove sezone nalazi u jako lošoj situaciji po pitanju rezultata, da trenutnog selektora proglašavaju za najgoreg svih vremena.

“Ja stvarno ne znam šta je njima pa ovako loše igraju. Realno nema kluba u državi koji ima bolje finansijske uslove od nas, sve sam im omogućio zajedno sa svojim prethodnikom a oni mi vraćaju tako što ne pokazuju mrvu interesovanja. Isto kao da su dobili neki super plaćeni posao na državnom budžetu pa odmah digli noge i igraju pasijansa. Iz kola u kolo ne samo da gubimo, nego se sve više i više brukamo, ja ne znam šta se njima dešava”, ističe investitor Ismir Mirvić.

Mirvić je odlučio promijeniti taktiku prema klubu, pa će tako sada usmjeriti finansija u pravi tok kako bi ipak klub dobio neki status vrijedan poštovanja.

“Mene FK Sarajevo dnevno košta 10.000 dolara i vraćaju mi tako što me brukaju gdje stignu. To je zaista mnogo keša i shvatio sam da je bolje da novac ulažem sa druge strane, tako što ću s njim kumiti i moliti timove protiv kojih igramo da nas ne pobijede, barem u ovih nekoliko kola oko rođendana i da našim navijačima pruže trenutak sreće. Jer oni ako još koje kolo budu gledali poraze, mislim da je najbolje upravi kluba, igračima ali i meni da pakujemo kofere i bježimo odavde jer će nas satrati sa zemljom”, dodao je Mirvić.

FK Sarajevo nudi do 10.000 eura za primljeni gol na narednim utakmicama svim ekipama, te obećava uplatu od 48 sati od odigrane utakmice bez obzira na broj golova.