U Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići, nadomak Sarajeva, oko 10 maloljetnika je prijavilo zdravstvene stomačne tegobe, te su prevezeni u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu.

Kako navode iz Kliničkog centra, dvoje djece je dovedeno u težem stanju, a ostali su s lakšim kliničkim stanjem, a za naš portal je govorio Amer Čulov djelatnik ovog centra, koji je objasnio kako su djeca zadobila ova klinička stanja.

“Pazite, toj djeci se ništa nije moglo desiti od hrane, jer su i drugi ljudi jeli hranu. Znači, nema teoretske šanse da se desi da je jedan dio hrane pokvaren, a drugi ne. Ono što mi mislimo, i skoro sa sigurnošću možemo tvrditi, jeste da su oni nagazili na sihire i od toga se razboljeli. Nema drugog objašnjenja. Mi smo im govorili da ne idu na ova mjesta okolo našeg kompleksa u akšam, jer tamo ima nekih nečistih stvari i znamo da se tamo može nagaziti. Međutim, znate kakva su djeca. Oni neće da slušaju, pa čak i kad je to nešto za njihovo dobro. I eto sad šta su uradili? Razboljeli su se svi odreda koji su bili tamo na tom mjestu i sad smo im mi krivi. Uopće ne želim da razgovaram o tome na taj način. Mi smo uredno sve očistili od sihri ovdje, doveli hodžu, obišli lokacije, a kuhinji smo posvetili posebnu pažnju i nju smo tri puta zaokružili, jer kažu da je tri puta bolje. Što se nas tiče, neka se ta djeca sad sama liječe. Ionako su sami sebi krivi”, rekao je Čulov.

Iz Stranke demokratske akcije su potvrdili da su navodi ovog centra tačni, te da su oni provjerili s Islamskom zajednicom i da je prostor za koji je zadužen centar očišćen od sihira i da djeca zaista jesu sama kriva.