Ivana Marić, profesionalna gošća TV emisija i govornik na različite teme, nije nigdje gostovala već dva dana. Desetine društveno-političkih emisija emitirano je, a ni jedna nije kao gošću imala Ivanu Marić, najpopularniju bosanskohercegovačku učesnicu emisija.

Građani su izrazili zabrinutost na društvenim mrežama. Mnogobrojni postovi, komentari i tweetovi upućeni su TV stanicama i drugim medijima, a tiču se isključivo Ivaninih gostovanja.

‘’Ona je postala dio našeg doma. Svaki dan je s nama. Ja je doživljavam kao svoje dijete, pijem kafu s njom, više mi je u kući od moje vlastite djece.’’ kaže gospođa Samira na svome Facebook profilu.

Tweet koji je najviše puta retweetovan je tweet Ahmeda iz Živinica, koja otvoreno osuđuje televiziju N1 zbog nedostatka Ivane Marić u njihovom programu. ‘’N1, kome vi glumite objektivnu televiziju i dovodite mi neke druge goste. Od vas zahtijevam 50 posto Ivane Marić u programu. Pa kome ja plaćam pretplatu?’’

Ivana se nije oglasila, a postoje spekulacije da je zbog nepopularnosti na TV-u u posljednja dva dana odlučila se na gostovanja na radiju i u printanim medijima. Građani se nadaju da to nije situacija i da Ivana nikad ne bi spala na taj nivo da gostuje na radiju.