Prije nekoliko dana je objavljenja informacija da je ukradeno oko dvadeset glasačkih kutija iz Živinica. Nakon što su tokom putovanje pročitale ovu vijest na portalima, jedna od kutija je odlučila dati izjavu za naš portal.

“Moje kolegice i ja smo sada negdje u blizini granice s Austrijom i nismo ukradene, otete ili kidnapovane, kako se to piše po medijima dole. Otišle smo dobrovoljno, jer više nemamo stomaka da boravimo u Bosni i Hercegovini. Preko dvadeset godina mi gutamo različita govna i svjedoci smo katastrofalnih malverzacija koju naša plastika više ne može svariti. Mi više nemamo stomaka za ovo”, kaže jedna od kutija.

Kutije su se zaputile u Njemačku, gdje će pokušati pronaći posao u struci i čekati naredne izbore u toj zemlji.

“Pokušat ćemo se zaposliti u struci, za Njemačku kažu da je obećana zemlja. Sjedit ćemo i čekati naredne izbore, samo da smo daleko od Bosne i Hercegovine. Šta smo se mi laži nagutali, to je nemoguće. Svaki put nas tumbaju kada su izbori, oduzimaju listiće prije vremena, manipulišu, čak nam u usta ubacuju glasove mrtvih tobejarabi. Taman radile u Njemačkoj kao kutije u magacinu, ne damo dostojanstvo”, dodala je kutija.

Kutije su poručile i svojim ostalim kolegicama da se uhvate pedale prije izbora.