Nakon što je jučer oko deset časova sarajevska petica iskočila iz šina, pokrenuta je velika istraga o tome šta je tačno dovelo da ove nesreće, te da li se ista mogla izbjeći. Istraga ovog nesvakidašnjeg događaja u Sarajevu dovela je do frapantnih rezultata. Kako Šatro.info saznaje od izvora bliskih glavnom detektivu Rami, do nesreće u kojoj je jedan putnik povrijeđen je došlo kada je tramvaj, vozeći putnike pune ljetnih miomirisa, odlučio da je vrijeme da se preseli u Njemačku. Tramvaj je pokušao pobjeći preko granice, no isto mu nije uspjelo.

“Mi smo to sve zaključili nakon detaljne analize koja je trajala čitavih sat i po. Znate šta, mi smo se pobrinuli da nijednom tramvaju to više ne padne na pamet. Mislim, razumijem ja, ljudi se ne kupaju, nervozni su, psuju, pljuju po tramvajima, ne kupuju karte. Razumijem zašto je on htio da pobjegne, ali ovo nije način. Nije način da se bježi dok su putnici još uvijek unutra. Pa zamislite tu međunarodnu potjernicu i potragu za ljudima da su prešli granicu. Tramvaj će uskoro biti priveden na detaljnije ispitivanje kod glavnog tužioca, a da li će se podići optužnica u ovom predmetu, to nam ostaje još uvijek da vidimo” – izjavio je za naš portal Ramo Istraživač.

Iz GRAS-a su za naš portal izrazili zabrinutost zbog činjenice da je ovakav postupak jednog tramvaja mogao inspirisati isto postupanje i drugih, te iz tog razlog se plaše da će uskoro i veći broj tramvaja pokušati da uradi istu stvar. Kažu kako oni nemaju način da zaštite svoje putnike, te se nadaju da ih niko neće tužiti za naknadu štete.