Nakon što je prošle sedmice direktor Zavoda Pazarić izašao u javnost sa gnusnim istinama o donacijama koje godinama nestaju iz Zavoda Pazarić čiji štićenici su mentalno invalidna djeca i omladina, munjevita istraga je donjela i prve rezultate, a kako iz policijskih organa najavljuju, uskoro i prva hapšenja. Naime, kako Šatro.info ekskluzivno saznaje, najsumnjiviji u cijeloj situaciji su vanzemaljci, koji se terete za krivično djelo gnusne krađe i obmane javnosti.

“Mi smo učinili sve što je u našoj moći da pronađemo te neljude koji su se usudili da od ove djece i omladine kradu obroke kako bi oni sebi mogli da grade vikendice po planinama. Upravni odbor ove ustanove, na čelu sa mnom, evo već dva dana radi do pola pet kako bismo što bolje i efikasnije uganjali ova bića koja su počinila ovakav zločin. Naime, mi smo skontali u određenom trenutku da nekih, možda, 70% donacija nedostaje, ali znate kako je, svaki majsgtor sebi nešto uzme, pa od zimnice svaki uposleni malo kući odnese, pa onda kurbane malo podijele među rajom i nismo stvarno mislili da je to ovoliki problem jer ono djeca jedu minimalno dva puta tokom dana i nisu puno gladna, a ni pretila. Međutim, kada smo mi skontali da nama skoro sve donacije nedostaju i da ovaj novi direktor planira da uključuje medije u sve, shvatili smo da bi najbolje bilo da sami skontamo ko je kriv. I nećete vjerovati, skotnali smo. Zapravo, niko od našeg osoblja, niti prethodnih vladajućih struktura nije krao od ove djece, krali su od nas vanzemaljci koji bi svakog ponedjeljka došli da odnesu vreće cementa i brašna na svoju planetu udaljenu samo nekoliko galaksija od naše. Ipak smo mi tri poštena naroda” – izjavio je za naš portal Adnan Uhljebstranački, član upravnog odbora Zavoda.

Zbog nemogućnosti intergalaktičkog procesuiranja počinitelja, problem krađe donacija će biti predstavljen i pred NATO savezom, te će se na globalnom nivou odlučiti šta dalje raditi u predmetu vanzemaljske krađe od naroda koji poštuje tradicionalne vrijednosti.