Nogometni savez BiH je odlučio da se po stanju na tabeli koje je bilo prije pandemije odluči šampiona ovogodišnje sezone. FK Sarajevo je polusezonu završio kao prvi na tabeli. Navijači Sarajeva su htjeli da do kraja ponize navijače svog gradskog rivala, tako što su klanjali dženazu Željezničaru. Islamska zajednica je burno reagovala na ovaj čin.

“Upratili smo šta se dešavalo prilikom proslave i odlučili smo da damo svoje obrazloženje vezano za taj događaj. U jednu ruku nam je drago što se navijači, kakvi god da su, ne stide svoje vjere i upražnjavaju vjerske obrede. Činjenica je da to sve bilo dobro pijano, ali ponavljamo, drago nam je da su barem nominalno muslimani. S druge strane, mi ne prihvatamo nikakve muslimanske vjerske obrede u zemlji mimo našeg znanja i iza toga jasno stojimo. Molim lijepo, to je nama direktan udar na kašiku i mi se borimo protiv toga”, rekao je reis Kavazović za naš portal.

Islamska zajednica od Hordi zla traži uplatu honorara jednom hodži, kako ih ne bi proglasili paradžematom.

“Poznato vam je od ranije da smo mi krivično gonili određene paradžemate, jer nisu dio Islamske zajednice u BiH, te da su vršili obrede bez našeg znanja. Horde zla ukoliko žele da im se dženaza prizna i da prođu bez kazne, dužni su platiti jednog hodžu putem žiro računa Islamske zajednice i mimo toga dati 100, 200 maraka na kafu, k’o što radi sav pošten svijet na dženazama. Naš rad se direktno ugrožava i mi ne bi voljeli da ulazimo u konflikt s ovom navijačkom grupom. Nama je drago što su oni ‘naši’ i što drže do obreda, ali prvo pare pa sve ostalo”, dodao je Kavazović.

Horde zla imaju rok od 24 sata da izvrše uplatu troškova hodže, te su oslobođeni plaćanja grobnog mjesta i grobara, jer je rahmetlija fiktivno ukopan.