Novi visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt danas je preuzeo dužnost. Njegov prethodnik gospodin Valentin Inzko uveo ga je u dužnosti visokog predstavnika, ali i dao neke savjete koji bi mogli biti od velike pomoći gospodinu Schmidt-u. Valentin Inzko pokazao je svom nasljedniku koje su kafene najbolje, gdje su najbolji derneci, ali i gdje se može kupiti najbolja pita u Sarajevu.

“Mislim da je najvažnije da gospodin Schmidt prvo upozna grad i ljude u njemu. Pokazao sam mu par lokacija na koje sam ja volio da izlazim tako da tu može da počne i njegov noćni život. Što je još važnije dao sam mu broj od gospođe Safije koja pravi najbolju pitu u Sarajevu jer znam da voli pojesti kao i ja. Nadam se da će mu moji savjeti biti od pomoći i da će nastaviti suradnju s gospođom Safijom“, rekao je Valentin Inzko, bivši visoki predstavnik u BiH.

Nakon ovakve dobrodošlice gospodin Schmidt nije krio zadovoljstvo i zahvalnost. Njemački mediji prenose da novi visoki predstavnik u BiH voli najviše burek, ali ni ostale pite ne izbjegava, što je i sam potvrdio prilikom preuzimanja dužnosti.

“Drago mi je da sam ovako fino dočekan u BiH. Veliko hvala gospodinu Valentinu Inzku koji mi je dao odlične savjete za početak moga rada ovdje. Svakako moji suradnici su već kontaktirali gospođu Safiju da isprobam tu pitu. Gospodin Inzko mi je rekao da bolje nije jeo nikad u životu”, rekao je Christian Schmidt, novi visoki predstavnik u BiH.