Google automobil je trenutno u našoj zemlji, odakle će da napravi prave fotografije ulica i tako postavi na svoj pretraživač mapa. Kako bi ispali na najvećem pretraživaču na svijetu trajno, Instagrameri su izašli na ulice i čekaju automobil.

“Svako od nas je osmislio neki svoj unikatni način kako da dočeka automobil i tako trajno bude zabilježen na pretraživaču. Želimo da iskoristimo ovu jedinstvenu priliku kako bi ispromovisali dodatno svoje profile i jedva čekam da pogledam sve na kraju koliko je ko bio inovativan. Naravno mnogi će samo držati natpise sa svojim profilom Instagrama, ali nadam se da će tu biti jako kreativnih rješenja”, objašnjava Zack_Model, jedan od influensera na Instagramu.

Na hiljade korisnika ove društvene mreže se organizovalo i uvezalo, kako bi javljali ostalim kolegama kuda se vozilo kreće da bi bili spremni.

“Naši DM-ovi stalno blinkaju jer javljamo jedni drugima gdje je vozilo i kuda se zaputilo. Iako smo svi kolege i rivali u jednu ruku, ogromna sloga vlada među nama trenutno i možemo poslužiti kao primjer kako se posluje, radi i pomaže u biznisu. Zaista sam ponosan na sve instagramere koji su se odazvali i pokazali suosjećanje za svoje kolege, krasno je sve ovo gledati i biti dio ovakvog historijskog momenta”, dodao je Zack_Model.

Trenutno u ovoj akciji učestvuju Instagrameri iz čak 76 opština širom Bosne i Hercegovine, a cilj je da se u svakoj pronađe barem po jedna osoba koja će biti snimljena Google vozilom i uraditi nešto kreativno.