Jučer je u Sarajevu održan spektakularni Red Bull Showrun event. Po prvi put se ulicama glavnog grada provozao i bolid formule 1 što je izazvalo veliko oduševljene velikog broja posjetitelja koji su se trudili da svaki sekund ovog događaja zabilježe kamerama svojih mobilnih telefona. Zbog svega toga Instagram je danas počeo sa gašenjem svih naloga koji na svom storyju nemaju snimke sa ovog eventa.

“Red Bull Showrun u Sarajevu je stvarno bio spektakularan i mi smo to gledali na TV-u. Vidjeli smo da publika snima svaki momenat eventa umjesto da uživaju u cjelokupnom performansu. Kada već snimaju mi smo odlučili da malo pregledamo ko je to objavio na našoj društvenom mreži. Svako ko nema story sa Red Bull Showruna, a bio je jučer u Sarajevu može očekivati da ćemo mu izbrisati nalog na Instagramu. Ne znam što ste bez veze snimali ako to neće ići na story”, poručili su iz Instagramovog odjela za brisanje naloga.

Ipak mnogobrojni posjetioci Red Bullovog eventa su već objavili i po nekoliko storyja tako da ne brinu za budućnost svojih Instagram naloga.

“Ja sam odmah jučer čim sam došao oko 11 ujutru bacio jednu fotku sa ekipom na story. Bilo je vruće i topili smo se ovdje satima, ali sve je snimljeno kako treba. Napravio sam nekoliko kolaža od fotografija i objavio nekoliko snimaka. Vjerujem da su i svi koji su bili oko mene uradili isto. Tako da sada nemam straha od toga da bi mi Instagram mogao izbrisati nalog”, rekao je Ejub Pneumatik, ljubitelj Formule 1 iz Sarajeva.