Veliki broj sarajevskih influensera započeo je potpisivanje peticije kojom zahtijevaju od organizatora Sarajevo film festivala da barem postavi crveni ćilim za slikanje tokom mjeseca avgusta kada već neće biti premijera i projekcija u sarajevskom Narodnom pozorištu zbog epidemiološke situacije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

“Kad se već neće organizovati projekcije filmova u Narodnom pozorištu i kad već nećemo imati organizovane derneke svuda po gradu, najmanje što organizatori za nas, influensere, mogu učiniti, jeste da nam omoguće bar slikanje na crvenom ćilimu tokom mjeseca avgusta. Zbog karantina i svega ostalog zaista nam se smanjio broj lokacija na kojima smo imali priliku da se slikamo u posljednje vrijeme i nekako smo svi očekivali da će nam avgust popraviti prosjek baš zbog fotografija s crvenog tepiha i drugih lokacija tokom SFF-a. Budući da to, očigledno, neće biti slučaj, veoma je bitno da nam se omogući bar da s minimumom dostojanstva ispratimo ovaj, za nas, najsvetiji mjesec u godini. Mi vam svakako ne gledamo pretjerano te neke filmove koje oni puštaju tako da je dobra stvar što će oni biti online, ali crveni tepih ne može i neće biti online. On mora biti postavljen i mi ćemo se do kraja boriti da to tako i bude” – izjavila je za naš portal SamiraH, influenserka i zvijezda društvenih mreža iz Sarajeva.

Influenseri se nadaju da će SFF pokazati razumijevanje prema njihovom poslu i da će, ukoliko to bude moguće, organizovati jednog oficijelnog fotografa koji bi zabilježio momente surog glamura.