Nakon što je medije preplavila priča o momku Aliju Sarajliću koji pomaže ocu i komšijama, pri gašenju požara u Hercegovini, influenseri širom Balkana su odlučili da izađu i pokušaju dobiti nešto medijske pažnje na sebe.

Ovu odluku objašnjavaju činjenicom da je sva medijska pažnja, koja je većinom bila na njima, sada otišla na koronavirus i sve što se oko toga dešava. Kako kažu, oni žive od medijske pažnje – na internetu, ali i van njega – pa na ovaj način žele da vrate dio kolača koji im pripada.

“Kad smo vidjeli koliko je medija prenijelo priču o Aliju Sarajliću, odmah smo skontali da je to to. Šta treba raditi u vrijeme ove krize da bi se dobila medijska pažnja – gasiti vatru. Nema veze što mi to ne radimo zato što želimo da pomognemo ocu ili sugrađanima, kao što to radi Ali. Bitno je da budemo vani, da se uslikamo negdje blizu vatre, ono da se baš fino vidi u kadru i onda ćemo to postaviti na Instagram i Facebook, pa valjda neki mediji i nas malo intervjuišu, da se i mi malo provrtimo po portalima. Već smo spremili odijela ona vatrogasna da to sve bude malo sexy, uniforma ha hu. Također smo spremili šminku, gdje ćemo izgledati kao umorno i iscrpljeno. Naravno da ćemo se držati na sigurnoj udaljenosti i samo se uslikati i otići na frapućino od jagode, ali to ne mora javnost da zna”, rekao je za naš portal sexy_keksy96.

Kako navode iz pokreta “Sve za influens”, još nisu standardizovali filtere koje će koristiti u ovom poduhvatu, ali njihova komisija će zasjedati po hitnom postupku i vrlo brzo donijeti ovu odluku.