Udruženje influensera Bosne i Hercegovine “Pijemo MOET za Instagram i jedemo domaći ajvar u stvarnosti” poslalo je otvoreno pismo jeseni gdje od iste zahtijevaju da produži svoje trajanje kako bi se veći broj inflluensera mogao slikati u gomilama lišća diljem naše države.

Mi iz cijele Bosne i Hercegovine smo se ujedinili u ovom zajedničkom nastojanju da produžimo trajanje ovog godišnjeg doba koje, kao i svako drugo, nosi svoje prednosti za fotografisanje sa sobom. Iako i snijeg i prvi pupoljci imaju svoje dobre periode za slikanje, ipak je žuto lišće krajeva naših nešto što se predivno slika i što ostavlja duboki trag na Instagram lajkove u našem okruženju. Znamo svi da influenseri žive od lajkova i da njihova egzistencija kako u stvarnom životu tako i na Instagramu zavisi od kvalitetnih fotogrfija, igre boja i lijepe estetike koja tjera sve pratioce da lajkaju i komentarišu fotografije. Žuto, crveno, smeđe lišće u kombinaciji s nekim dobrim odjevnim predmetom je idealno za kačenje na profil u ovom trenutku. Lišće je lijepo, ali brzo nestane i onda imamo ovaj ružni period golog drveća i tmurnih oblaka koji nisu slikični. Iz ovog razloga mi tražimo i molimo prirodu da produži trajanje ovog godišnjeg doba najmanje do kraja decembra kada se nadamo da će početi uveliko da pada snijeg i tada možemo početi da fotografišemo praznične slike” – izjavio je za naš portal predstavnik influensera, Enes Hešteg.

Javnosti nije bilo baš najjasnije na koji način će se pristupiti molitvama prirodi, ali ova grupa influensera je najavila da će detalje o molitvi prirodi objaviti na svojim Instagram profilima simultano u nedjelju u 20:00 časova, te da za dodatne informacije možete zapratiti njihove profile.