Domaći influenceri poznati su po tome da imaju izuzetno brze reakcije na trenutne trendove. Samo nekoliko dana nakon što je pelet dosegao rekordno visoku cijenu, prve fotografije poznatih influencera sa vrećama peleta pojavile su se na društvenim mreža. Mnogi su odlučili da se pridruže novom trendu slikanja sa vrećama peleta, tako da je Instagram već sada preplavljen ovakvom vrstom objava.

“Naš posao je jako stresan i traži dosta odricanja. Evo sada je pelet poskupio i mi to moramo pratiti. Naišao sam na više problema dok sam pravio ove fotografije sa peletom, ali sam sve to uspio prevazići. Teško ga je nabaviti, a i skup je ko sam vrag, ali vjerujem da će mi se to isplatiti i da ću nakon objavljivanje galerije od nekih 100 slika sa peletom dosegnuti prvih hiljadu pratilaca na Instagramu i tako se vinuti u zvijezde”, rekao je korisnik Instagrama pod nazivom “Hakijin mali”.

Zbog novog trenda došlo je do nestašice peleta u našoj zemlji zbog čega su građani BiH suočeni sa ozbiljnim problemima.

“Meni je žao tih ljudi, ali moraju da nas razumiju. Kako oni svaki dan idu na posao tako i mi moramo nekako da zarađujemo za život. Ja trenutno na Instagramu imam preko 3k pratilaca, ali razmišljam da svoju karijeru prebacim na TikTok. Plan mi je da snimim niz kratkih videa sa peletom i tako se probijem na novoj društvenoj mreži. Jedino ne znam šta da radim da dvije tone koje sam kupila za ove potrebe, ali mislim da ću ga preprodati kako bih mogla kupiti novi ring light”, poručila je korisnica Instagram Tik Toka pod nazivom “I am a princess”.