Nakon što jučer cijeli dan nisu bili u mogućnosti da podijele svoje ručkove, modne kombinacije ili sponzorisane objave, mnogobrojni influenseri s društvene mreže Instagram okupili su se na glavnim trgovima svojih gradova i sela kako bi iskazali svu svoju tugu i bol zbog činjenice da Instagram nije bio dostupan njima čitava 24 časa.

“Mi smo izuzetno potreseni, šokirani, nervozni, neraspoloženi, kao da nam je neko uzeo dio duše i srca. Vidite, nije to da samo mi ovisni o Instagramu već nam je jednostavno takav posao, moramo da vodimo računa o svakom aspektu našeg posla, a Instagram je naš život. Pa šta će moji fanovi da obuku taj dan ako na mom storiju ne vide šta sam ja obukla? I kako će znati koja gumica za kosu je u fazonu taj dan, a koja je u totalnom autu? Nikako ako nema Instagrama. Mislim, na Facebooku se to tako ne može oglašavati jer jednostavno nije to takva platforma. Na kraju svega, pa ne mogu ja biti nedostupna zbog brendova s kojima radim, pa ljudi od mene očekuju da skupim određeni broj lajkova i ja njima šaljem izvještaje o fotkama na kojima se reklamiraju njihove stvari zaista moram poslati. Nije to šala, to su naši životi i to su naše egzistencije” – izjavila je za naš portal Instagram i lifestyle influenserka Senada Dada Sneks.

Podsjećamo, korisnici Instagrama od sinoć imaju probleme sa korištenjem Instagram naloga i nekoliko drugih društvenih mreža. Iz Instagrama javljaju da se ne radi o hakerskom napadu ali da je potreban određeni vremenski period kako bi se normalna upotreba Instagrama ponovo omogućila korisnicima.