Ambasador Rusije u BiH, Igor Kalabukhov gostujući u Centralnom dnevniku na Face TV javnosti je otkrio neke svoje skrivene talente. Naime, gospodin Kalabukhov napisao je jednu pjesmu o neulasku naše zemlje u NATO i time podigao ogromnu prašinu. Odmah nakon premijernog čitanja pjesme gospodin Kalabukhov najavio je izdavanje cijele zbirke pjesama na ovu temu.

“Uvijek sam volio pisati pjesme, sjećam se još kao mali da sam napisao nekoliko numera koje veličaju Vladimira Putina jer sam mu se oduvijek divio. Malo sam zapostavio ovaj svoj hobi u zadnjih nekoliko godina, ali prije nekoliko dana mi je došlo da napišem koji stih i nastala je ova pjesma koju ste čuli na Face TV. Pjesma je jako dobro prihvaćena među publikom da sam odlučio izdati cijelu zbirku pjesama na ovu temu koja će vjerujem zapaliti cijeli region”, rekao je Igor Kalabukhov, ambasador Rusije u BiH.

Neki od vodećih književnih kritičara procijenili su da bi ova zbirka pjesama mogla donijeti kompletan preokret u cjelokupnoj književnosti kao i napraviti pravi bum.

“Imali smo priliku od gospodina Kalabukhov čuti jednu zaista jaku pjesmu sa porukom. Vidjeli smo da gaji taj neki slobodan stil i da se ne libi upotrijebiti teške riječi i psovke. Ovo bi stvarno mogla biti prekretnica kada su zbirka pjesama u pitanju i vjerujemo da će se njegove pjesme vrlo brzo početi učiti u školama Republike Srpske. Nadamo se da će gospodin Kalabukhov dati neko osvježenje našoj književnoj sceni”, rekao je Vuk Kitica, književni kritičar iz Laktaša.