Počela je nova sezona emisije Hayat televizije “Iftar za 5”. U prvoj epizodi domaćin je bio Njegovo Preosveštenstvo vladika Grigorije, a gosti muftija Dedović, fra Skoko iz franjevačkog samostana u Mostaru, jedan đakon iz Saborne crkve Svete Trojice i pjevač Al’ Dino (nije na slici). Pohvaljeno je gostoprimstvo pravoslavnih veledostojnika, kao i fer i korektno gostovanje.

Mostarski muftija Salem Dedović pohvalio je hurme koje su služene na iftaru: “Vladika Grigorije organizovao je i prošle godine sa mostarskim sveštenicima iftar za mnogo više ljudi, tako da je ovaj put puno spremnije pristupio zadatku. Preskočili su rakije i vina, što je za pohvalu jer su časni gosti ipak muslimani. Hurme su odlične!” Dedović je iftar ocijenio sa četiri i po od pet ponuđenih zvjezdica.

Njegovo Preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski gospodin Grigorije opomenuo je muftiju da se pripremi za dolazeći susret u petak, kada je ovaj domaćin: “Bolje mu je da bude šta posno, ili ću da tražim diskvalifikaciju. Ja sam se dostojanstveno i sportski pokazao na prošlom susretu, sada je na Dedovića red.”

Fra Skoko je iftaru dao svih pet zvjezdica kao i đakon, a Al’ Dino, koji je “navikao na bolje stvari”, samo tri.

Snimanje sledeće epizode najavljeno je za petak, a domaćin će u sledećoj epizodi biti Dedović, čiji raskošni iftari nisu poznati po posnim jelima koja će mu trebati da zadovolji vladiku. Emisija “Iftar za 5” emitovaće se svake nedelje u 16:45 časova.