Kantonalni sud prihvatio je zahtjev da se bivšem načelniku Opštine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić produži pritvor još tri mjeseca. Bivši načelnik optužen je za zloupotrebu položaja. Gospodin Hadžibajrić tražio je za sebe VIP ćeliju za nastavak boravka u zatvoru.

“Uslovi u zatvoru su dobri, ali nije to nešto na šta sam ja navikao u prošlosti. Još uvijek se prilagođavam na zatvor i dosta mi dobro ide. Međutim, mislio sam da u zatvoru boraviti dosta kraće, ali sada kako su mi produžili pritvor malo mi je pao moral. Odmah sam tražio da me premjeste u neku od VIP ćelija jer vjerujem da sam taj status svojim radom zaslužio. U trenutnoj ćeliji nemamo ni interneta kao ni prostor gdje bih imao malo privatnosti i gdje bi se mogao malo opustiti”, poručio je iz zeničkog zatvora, Ibrahim Hadžibajrić.

Gospodin Hadžibajrić poslao je svoje zahtjeve za opremanje VIP ćelije upravi zeničkog zatvora.

“Obzirom da ću ovdje boraviti još neko vrijeme mislim da mi se pod hitno treba opremiti jedna VIP ćelija. Ja sam svoj zahtjev već poslao upravi gdje sam tražio da mi se osigura jedna ćelija gdje bih bezbolno mogao nastaviti boravak. Moja VIP ćelija bi trebala imati privatno kupatilo i poslugu, a pored toga zahtijevam veliki krevet sa baldahinima i jedan klima uređaj obzirom da dolazi toplije vrijeme. Nadam se da će uprava zatvora ispuniti moje zahtjeve kako bi mi olakšali boravak i učinili ga nešto prijatnijim. Stvarno više ne mogu da boravim sa ostalim zatvorenicima jer me mogu pokvariti”, dodao je Hadžibajrić.