Još od sastanka u Laktašima i pokušaja dogovora oko izbornog zakona bh. strana zagovara ideju da se snimci sa tog sastanaka puste u javnost. Ovu situaciju odlučio je iskoristiti Hype TV koji je odmah otkupio prava za prijenos sastanaka vladajuće koalicije u BiH.

“Realno gledajući političari su u BiH postali kao neke reality zvijezde i dosta ljudi ih gleda iako ne voli politiku. Evo sada imamo slučaj da bi svi voljeli vidjeti šta se to dešavalo u Laktašima i čuti šta se sve tamo pričalo. Zbog toga smo mi odmah reagovali i kupili prava za prijenose sastanaka vladajuće koalicije u BiH. Mislimo da će ovo biti gledanije od Sultana iz Busovače i njegove dvije žene. Pravimo najjači program do sada koji će oboriti sve rekorde gledanosti”, rekao je Sulejman Haljevac Memo, voditelj na Hype TV-u.

Hype TV već je započeo sa pravljenjem TikTok naloga svima iz vladajuće koalicija kao i jednog zajedničkog YouTube kanala gdje će postavljati svoje videe.

“Vi ste danas bez TikToka mrtav čovjek i ne možete se baviti ovim poslom ako nemate jak nalog na toj društvenoj mreži. Gospodin Dodik ima veliki potencijal da postane prava TikTok zvijezda i vjerujemo u njega. Obzirom da nam je ovo sada glavni projekt mi ćemo sve resurse uložiti u njega tako da građani od sada mogu očekivati pravo ludilo na našoj televiziji i društvenim mrežama. Bez cenzure ima da prenosimo sve šta se bude dešavalo na sastancima i uz moje komentare to će biti jedno pravo osvježenje na našem tržištu”, dodao je Sulejman Haljevac Memo.