Na inicijativu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Udruženje režimskih medija ‘Joseph Goebbels’ će osnovati nagradu koja će nagrađivati novinare za najbolje istraživačke priče o terorizmu iz Bosne i Hercegovine.

Naime, ova nagrada ima za cilj opravdavanje dugogodišnje retorike predsjednice Grabar Kitarović u kojoj ona spominje Bosnu i Hercegovinu u kontekstu radikalnih islamističkih grupa. Predsjednica ovim putem želi da sami novinari, nezavisno i bezuvjetno dadnu svoju podršku predsjednici, a da kontriraju pokušaju kaljanja ugleda svega hrvatskog, jer kako navodi, u BiH tvrde da ona laže, kleveće, te da Sigurnosno-obavještajna agencija radi na razvoju onoga što predsjednica govori u javnim istupima.

“Ja se nadam da će novinari širom Lijepe naše da uvide potencijal ove nagrade, te da će stati u obranu svoje zemlje i njene predsjednice. Mi Hrvati se moramo paziti od tih krvoločnih mudžahedina iz Bosne i Hercegovine, a pogotovo se moramo paziti kojekakvih novinara što kopaju po našim obavještajnim dejstvima. Ne smijemo dozvoliti da nam se ponovi situacija gdje će naše aktivnosti tog tipa biti otkrivene. No, iako se desi to, treba da imamo spremnih nekoliko istraživačkih priča da ih pustimo u svakom momentu kako bismo obranili naše europske vrijednosti i tako se još više odmakli od crnog Balkana, prema razvijenom, modernom svijetu”, rekla je predsjednica Grabar Kitarović.

Iz Udruženja novinara ‘Joseph Goebbels’ su najavili da će ova nagrada vjerojatno nositi ime jedne novinarske gromade Dijane Čuljak. Nagrada će se dodjeljivati prema kriterijima jačine napada i količine dokaza ili barem zamišljenih dokaza o terorističkim aktivnostima u Bosni i Hercegovini.