Nakon što je grupa huligana bacila igrača Crvene Zvezde u more u Splitu, a nakon toga napravljen skeč na maškarama u istom gradu, Hrvati počinju kreiranje i video igre na tu temu.

“Bacanja Srba u vodu je sve popularnija stvar u našoj zemlji. Nakon onog događaja, ljudi širom naše zemlje su počeli bacati Srbe u vodi kada bi ih sreli na ulici. Građani mirno i dostojanstveno priđu na ulici nekome koga čuju da ima naglasak koji bi mogao asocirati na Srbiju, predstave se, pitaju da li ih mogu baciti u vodu i učine to. Da bi olakšali svima, pa čak i Srbima, mi smo počeli razvijati video igru na ovu temu”, rekao nam je Boban Piksel, vlasnik kompanije “Za bug spremni”, koja se bavi proizvodnjom patriotskih video igara.

Do sredine ove godine bi se na tržištu mogla naći nova hit video igra “Bacanje Srba u vodu”,a iza projekta je stala i vlada Republike Hrvatske.

“Ova video igra biće zadnje čudo tehnike što se tiče grafike, te će žanrovski spadati u open world third person game. Igrači će prvo selektovati mapu na kojoj će igrati, a to su najveći gradovi Istre i Dalmacije, zatim će u realističnom prikazu grada, sa ogromnim brojem MPC-jeva s kojima će moći praviti interakciju, započeti svoju avanturu. Vaš zadatak će biti da po gradu osluškujete, istražujete i tražite Srbe, kako bi ih sve pobacali u vodu. Ovaj projekat je podržala i Vlada Republike Hrvatske, te je dodala da je ovo bitno za razvoj vitalne nacionalne svijesti u Hrvata”, dodao je Piksel.

Igra će se moći kupiti u svim CD shopovima širom zemlje, te će također biti uvrštena i u merch Marka Perkovića Thompsona.