Programsko vijeće HRT i Programski savet RTS dogovorili su juče u Beču da sredinom 2017. godine kreću u snimanje serije „Stvorio sam Herceg Bosnu“. Serija će u Srbiji biti prikazana kao sitkom RTS-a, a u Hrvatskoj kao povijesno-dokumentarni igrani program HRT-a. Ideja za snimanje ove serije rodila se 1993. godine, ali zbog finansijskih problema i lošeg upravljanja kulturnim programima nije doživjela svoju realizaciju.

„Riječ je o autorskom projektu Vladimira Kecmanovića i Ivana Aralice, koji će svoju ekranizaciju doživjet kroz korediteljski rad Zdravka Šotre i Hrvoja Hribara, a vjerujem da je još uvijek rano saopćiti tko će biti u glumačkoj postavi. Serija će se snimati na nekoliko lokacija u Zagrebu, Beogradu, Parizu, Londonu i New Yorku, o čemu ćemo još dodatno razgovarati kada vidimo redateljska rješenja“, rekao je Dražen Miočić, programski ravnatelj HRT-a

RTS se nada da će nakon serije Ravna Gora, koja je postigla veliku gledanost u Srbiji, ovo biti još jedan dobar sitkom, s tim da je ovo prvi put da RTS i HRT sarađuju pod ovim nazivima.

„Verujem da će serija premašiti naša očekivanja, i srpskom i hrvatskom auditorijumu dati razlog da nedeljne večernje časove provede uz male ekrane. Nadamo se da je ovo početak uspešne saradnje sa HRT-om, ali mi je pre svega drago da smo zajednički jezik našli u ovoj tematici, i baš sa ovom serijom“, rekao je Nebojša Bradić, urednik kulturnog programa RTS-a

Iako još uvijek nisu otkrivena glumačka rješenja, naši izvori iz ovih medijskih kuća rekli su da bi se na malim ekranima svakako mogli naći, između ostalih, i Nebojša Glogovac, Božidar Alić i Emir Hadžihafizbegović.