Ovo je period godine kad svi državni službenici uživaju u nezasluženim odmorima, a mi ostatku svijeta donosimo pregled dešavanja koja vas sleduju tokom mjeseca jula ako niste državni službenik.

OVAN – Tersat ćete zbog toga što ne možete na godišnji odmor jer ono ste nezaposleni pa nema ko da vam godišnji odmor odobri jer vi manje-više živite godišnji odmor u bukvalnom smislu te riječi.

BIK – Vi ste tek počeli da radite svoj pripravnički i baš kao i svaki mali pripravnički rob, za vas nema godišnjeg prvih šest mjeseci. Ili devet. Ili dvanaest. Dobrodošli u korporativnu Bosnu i Hercegovinu.

BLIZANCI – Vi ćete se kurvati negdje na moru, nema veze što niste državni službenik, vaš partner jeste, pa može da priušti vikend odmor na Vlašiću kog će da prati dvanaest dana all exclusive u Turskoj. Dobar izbor!

RAK – Vi ćete umjesto na romantični odmor sa svojim dragim ići na jedan slatki odmor gledajući ljubavnu seriju uz čitanje ljubavnog romana.

LAV – Vi ćete biti u centru pažnje na svom poslu jer ste jedina osoba koja sjedi kod svoje kuće jer ste nezaposleni. More ćete izaći do biroa da se prijavite ponovo ali osim tog velikog putovanja od mora nema ništa.

DJEVICA – Krivo je more je jedna od onih pjesama koje se ni ovog ljeta neće oći odnositi na vas jer ćete i dalje biti naporna djevica koja mora sve da sazna u detalje i da bude naporna svima oko sebe.

VAGA – Vi ćete se mjesecima dogovorati sa prijateljima o tomme gdje kad kako s kim i kome idete na more, a onda ćete jednog dana na Instagramu vidjeti da su vaši prijatelji otišli bez vas jer ste im bili naporni sa svojim vaganjem da li da ponesete tirkizni ili ljubičasti kostim.

ŠKORPIJA – Vi ćete da odvedete djevojku na more ove godine ili vas neće biti. Naglašavmo, bez familije očekujemo da to uradite ove godine jer će vas djevojka ostaviti.

STRIJELAC – Vi ćete biti radoholičari i ima da hiljadu tri godine radite bez godišnjeg odmora, ali to vam tako i treba kad ste radoholičar i isključeni ste iz društva. Pardon, nemate društvo jer vam žena ne da da ga imate.

JARAC – Vama iz principa ovaj mjesec ne želimo da pišemo horoskop jer ste ispizdili autoricu. Možda naredni mjesec i bude nekih proročanstava, ako zaslužite.

VODOLIJA – Vi ćete da, kao i do sada, bbudete rob za minimalac svima i ima da to radite sve dok jednog dana kada ćete da puknete, odselite se na vrh Bjelašnice i čuvate koze i ovce i ostale ljubimce. Tako i treba kad ste naivni i glupi ljubitelkji ljudi.

RIBE – Vi ste nekakvi bljutavi ovaj mjesec, a vala i naredni. Nekako ste takvi konstantno, jebiga, šta se može, sami ste sebi krivi.