Vječita dilema oko odlaska na ljetni godišnji odmor uvijek stavi u nedoumicu. Gdje otići, kako ukombinirati idealan odmor za skroman budžet, koliko se vremena potroši u putu i kakva se usluga nudi, pitanja su koja se uvijek nameću na ovu temu. Turistička zajednica Hrvatske je osigurala odlučnu ponuditi isključivo za naše turiste.

“S obzirom na to da smo komšije i da su nam ljudi iz Bosne i Hercegovine najdraži posjetitelji, mi smo obezbijedili super aranžmane za njih. Hit ponuda godišnjeg odmora od tri dana na nekoj od elitnih destinacija poput Cavtata, Žuljane, Makarske, Gradca i Malog Drvenika, za samo 5.900 KM. U sklopu ove cijene su uračunati porodični apartmani od osam do 11 kvadratnih metara, korištenje zajedničkog toaleta s korisnicima drugih apartmana, zajednička kuhinja kako bi se razvijao osjećaj socijalizacije i spajanja ljudi, osigurano parking mjesto duž magistrale ne dalje od 10 kilometara od grada u kojem ljetujete, ventilator u prostoriji za rashlađenje, mogućnost donošenja svoje hrane, kreveti bez posteljine plus vreća za spavanje, terasa s pogledom na zid, pola kvadrata prostora na plaži pored ceste, tuš kabinu koja ima vode i po dva sata dnevno, te supermarket nedaleko od apartmana na svega nekoliko kilometara. Pored toga, ugostiteljske usluge su već dobro poznate, espreso kafa bez vode s čekanjem konobara do pola sata za simboličnih 15 kuna, veliko točeno pivo od prošle godine za svega 35 kuna, te dodatna cijena ukoliko u pekarama naručite hljeb a ne kruh, za svega 70% skuplju cijenu”, rekla je Mara Bonaca, šefica Turističke zajednice Hrvatske specijalizirana za turiste iz Bosne i Hercegovine.

Naše drage komšije su se potrudile da nam omoguće zaista tri prekrasna dana po povoljnim cijenama, za koje vjerujemo da će privući mnoge sugrađana, te će i ovo ljeto provesti na istočnim obalama Jadrana, baš kao što su to činili i njihovi preci.