Na hiljade botova i ljubitelja lika i djela Jasmin Mulahusića se danas okupilo u centrali SDA, kako bi odali počast najboljem od najboljih koji je odlučio da okači govor mržnje o klin. Bolna tišine, suze u očima i po koji jecaj su se prolamali salom dok se Jasmin opraštao od svojih fanova.

“Teško mi je zaista u ovim momentima da bilo šta kažem, tolike sam godine ostavio služeći SDA i koristeći najgore metode pljuvanja, širena govora mržnje i blaćenja bez osnove svih njenih rivala, ali to poglavlje danas zvanično zatvaram. Naravno da to nikada ne bih svojevoljno uradio, ali sada zaista ne smijem više nastaviti sa radom jer je pao Osmica i nema ko da me brani. Došla su neka nova vremena u kojima se poštuje zakon i kažnjava govor mržnje, i ja jednostavno ne mogu da se tu uklopim. Hvala vam svima i želim vam svu sreću u daljoj borbi, nadam se da ćemo se jednog dana vratiti kao pobjednici, ali sada moramo priznati poraz”, kroz suze je poručio Mulahusić svim okupljenima.

Mladi naraštaji botova ostaju obezglavljeni i prijeti im totalni kolaps botovskog sistema nakon Jasminovog odlaska.

“Lakše mi je bilo ukopati rahmetli babu nego ispratiti Jasmina danas. Meni se u momentu svijet srušio, sve sam se nekako nadao do zadnjeg da neće odustati ali je ipak morao. Ne znam zaista šta sada da radimo, mi smo bili najjači alat SDA ali očigledno da je to prošlost. Nemojte me više molim vas”, kroz jecaje je poručio jedan od okupljenih botova.

Sigurnost mnogih botova je itekako ugrožena nakon pada Osmice, a ostaje da se vidi da li će zaista ova elitna SDA jedinica uspjeti da prebrodi teške dane, ili su ovo posljednji sati za njih.