Prije par dana našom zemljom se proširio snimak kako HDZ-ov predizborni autobus pretiče kolonu automobila i to preko pune linije. Snimak je zgrozio javnosti i dok nadležni šute, rukovodstvo HDZ-a odlučilo progovoriti. Rukovodstvo HDZ-a zamolilo je nadležne da uklone pune linije sa cesta kojima će se njihov predizborni autobus kretati do kraja ove kampanje.

“Autobus je žurio jer smo mi bili na skupu u Žepču pa smo onda hitno morali pokupiti publiku i krenuti dalje. Pretekli smo tih par automobila i jest bila puna linija, ali mislim da je žurba dovoljno opravdanje. Vidim da se javnost zabrinula da je neko mogao poginuti, ali ne brinite ljuti u autobusu su bili sigurni, mogao je poginuti eventualno neko u automobili ako bi došlo do sudara. Da se ovo više ne bi dešavalo zamolili smo nadležne da izbrišu ove pune linije po cestama kojima mi putujemo”, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a.

Nakon ove izjave gospodin Čović objasnio je šta tačno traži od nadležnih institucija kad je ovaj problem u pitanju.

“Mi ćemo autocestama ili kome već dostaviti detaljan plan kretanja našeg autobuse. Njihovo je samo da na tim dionicama izbrišu pune linije kako bi naš autobus mogao prestizati bez problema i ovolike medijske buke. Nakon što naš autobus prođe oni fino mogu opet iscrtati punu liniju i mirna Bosna. Na ovaj način ćemo biti svi sretni i zadovoljni. Naši skupovi neće kasniti jer je to neprofesionalno, a građani će se osjećati sigurnije i mirnije”, dodao je Čović.