U toku su izbori u susjednoj Hrvatskoj, a stav HDZ-a je jasan prema Hrvatima iz naše zemlje – ili ste s nama ili vas nema na mapi.

“Ja sam dobio jasne upute iz Zagreba kako da postupam ovdje. Rasporedio sam mladež HDZ-a BiH na sva biračka mjesta, kako bi pratili tok glasanja. Stav HDZ-a u cjelini, bez obzira bio on ih Hrvatske ili BiH, ako nisi za nas onda nisi pravi Hrvat. Tu nema rasprave! HDZ je jedina opcija za koju možete glasati ili nema putovnice”, istakao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović je također delegirao da se promijeni sistem monitoringa glasanja, kako bi bili sigurni da Hrvati glasaju za HDZ. Oni koji to ne učine, snosit će ogromne posljedice.

“Od sada naši promatrači neće biti u prostoriji u kojoj se glasa na distanci, već će stajati iznad glava svih glasača. Tako će odmah vidjeti tko je glasao a tko nije, te shodno tome automatski podići crveni karton, a ekipe koje rade na upisu glasača će staviti marker pored imena osobe koja nije glasala za HDZ. Ta osoba po automatizmu gubi pravo na papire Republike Hrvatske, gubi svoju nacionalnost, pa nek se izjašnjava kako god hoće, ali više neće biti Hrvat. Ovo je jasna opomena svima koji se možda nećkaju bi li glasali za nas, da dobro razmisle o svojoj budućnosti”, dodao je Čović.

Čović je angažirao kompletan omladinski pogon stranke, te ih odjenuo u crnu odoru, a tijekom izbora će nositi simbolični naziv Pristaše.