Operacija kodnog naziva “Komšićev konačni pad” pokrenuta je danas iz glavnog stožera HDZ-a, s ciljem konačne pobjede na oktobarskim izborima, i eliminiranja Željka Komšića iz utrke za Hrvatskog člana predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“Mi smo jutros otvorili punktove u svim gradovima i naseljima u kojima se nalaze migranti, s ciljem podjele putovnica i osobnih iskaznica. Svi migranti će na licu mjesta biti fotografirani, te će im se dodijeliti papiri. Ne moraju ići dalje i tražiti svoju sreću na zapadu, sad imaju legitimno pravo da ostanu u Bosni i Hercegovini”, rekao je Dragan Čović.

Operacija “Komšićev konačni pad” ušla je u početnu fazu s ciljem pobjede na izborima.

“Od migranata tražimo samo jednu stvar i to je jedini uvjet da dobiju naše dokumente, da ostanu tu do oktobra i da glasaju za HDZ. Konačno smo pronašli način kako da se suprotstavimo Željku Komšiću. Kad on sve ove godine može pobjeđivati na osnovu Bošnjačkih glasova, onda i mi imamo pravo da uključimo Sirijce, Egipćane, Pakistance, Afganistance, Kurde i Kazahstance. Ima da nabijemo broj Hrvata u Bosni i Hercegovine barem kao što ima Srba, a ako bi dostigli nivo Bošnjaka to bi bila konačna pobjeda”, dodao je Čović.

Migranti mogu pronaći pultove u krugu svih kampova, na kojima će im pored dokumenata, biti dodijeljeni CD-ovi Thompsona, zastava Herceg Bosne, brošure za ljetovanje u Makarskoj, a biće otvorene i PS4 igraonice sa PES-om u kojem se može igrati samo s reprezentacijom Hrvatske