Najpoznatija svjetska TV produkcija za TV serijale HBO, ima novi projekat i vezan je za Bosnu i Hercegovinu.

Naime, ova produkcija je odlučila da napravi novu seriju o politici, intrigama, vitalnim nacionalnim interesima i borbi za moć i vlast, ali ipak sa lajtmotivom velike ljubavi između dva političara koja se godinama skriva, ali i pokazuje na momente, zasja kao zvijezda, pa se tako i ugasi.

“Naša produkcija odavno nije naišla na interesantniju priču. Ta ljubav je toliko specifična, lijepa, interesantna i tako je nekako igriva i probavljiva u sferu TV serijala. Jedva čekam da napravimo prve verzije scenarija, a onda kastinzi i dogovori, pa prevrati unutar… baš sam uzbuđen i lično i profesionalno. Pratit ću svaki korak ove serije”, rekao je Direktor HBO produkcije Richard Plepler.

Kako saznajemo, serija će biti bazirana na Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku i njihovoj velikoj, na momente zatjanoj, ali ipak dugoj ljubavi u političkom i svakom drugom smislu.

Pretpostavke su da bi ova serija o politici mogla biti uspješnija od Netflixove “Hous of Cards” (Kuća od karata), jer bi u mnogome bili komplikovaniji i bizarniji odnosi, te bi se kroz cijelu seriju objasnio i politički sistem Bosne i Hercegovine što bi trajalo prvih uvodnih pet epizoda.

To je priča o ljudima koji dolaze sa dna društvene ljestvice i bore se za svoja prava, ali lajtmotiv je velika ljubav između dvojice ljudi koja se prožima kroz nekih 10 godina borbe za vlast, nadmoć i nošenje sa mnogim gnusnim zločinima koji su se na tim prostorima desili u prošlosti. Vidjet ćemo kakav će odziv publike da bude”, zaključio je Plepler.