Povodom prvog dana Kurbanskog Bajrama, Hayat TV je kao i svake godine napravio cjelodnevni prigodni program. Međutim, jučer su se na Hayat TV-u prisjetili i oni koji trenutno nisu sa nama, pa je tako Hayat TV obilježio drugi Bajramski program bez Fadila Novalića koji je do sada bio nezaobilazni gost.

“Teško je kad se naviknete na nekoga i onda ostanete bez njega. Gospodin Novalić bio je rado viđen gost na našoj televiziji i voljeli smo ga ugostiti posebno u ovim Bajramskim programima. Međutim, on sada trenutno nije u mogućnosti da fizički dođe ovdje, ali naše misli su uz njega svakako. Gospodin Novalić će zauvijek ostati u našim srcima i mi svi ovdje željno iščekujemo dana kada će gospodin Novalić opet biti na slobodi i gostovati u nekom od naših programa”, rekao je Elvir Švrakić, vlasnik Hayat TV-a.

Ipak dok su emocije bile podijeljene na Hayat TV-u gospodin Novalić se putem Facebook statuse obratio naciji.

“Bajram je i ne mogu reći da smo tužni, ali fali nam je gospodin Novalić. Međutim, na opštu radost u studiu gospodin Novalić objavio je jedan Facebook status onako dubokouman kako samo on zna. To nam je izmamilo osmijehe na lica jer iako nije bio fizički sa nama njegove misli su bile tu. Hvala mu na tome. Iako je nevino optužen mora pregurati ovo kako zna i umije, a kada bude izlazio iz zatvora Hayat TV će biti na licu mjesta. Drugi Bajramski program bez gospodina Novalića nam je jako teško pao, ali moramo ostati jaki”, dodao je gospodin Švrakić.