S pandemijom, u Bosnu i Hercegovinu su proteklih mjesec i po dana došle i brojne afere.

Indikativno je, smatraju neki, da je gotovo neizostavno da svaku aferu obilježi neko od bliskih saradnika televizije Hayat. Zbog aktuelne situacije donijeli su odluku da Hanka Paldum, bar u vrijeme mubarek dana, hitno bude evakuisana na neko sigurnije mjesto.

„Znate već šta nam je afera Respirator uradila. Trenutno smo izgubili jednog vrijednog člana našeg najgledanijeg i najutjecajnijeg šoua ZMBT. Međutim, nekima je to očigledno malo, pa su nastavili udarati i na članove žirija. Sinoć me zovu, kažu istražuje se ova mala Slađa bila predmet istrage MUP-a, poslali specijalce na nju. Međutim, kaznili su nam i Pecu, Koketa, Harija, Halida. To stvarno nema smisla. Hanka nam je tu jedina ostala, morali smo biti brzi i efikasni, odlučili smo da je izolujemo na Bjelašnicu. Hvala Bogu vikendica ne manjka, pa neka je gore“, rekli su nam iz uprave Hayat TV.

Pokušali smo doći i do poznate bh. pjevačice Hanke Paldum, koja kaže da trenutno ne može otkriti tačnu lokaciju na kojoj će boraviti do kraja Ramazana.

„Sve što mogu reći u ovom trenutku jeste da sam dobro, zdravo i u kućnoj atmosferi ću provesti ovaj mjesec. Žao mi je što tu neće biti ramazanskog programa, iftara, sijela, ZMBT-a i ostalih Hayatovih emisija u kojima sam redovno učestvovala, ali, šta je tu je. Čuvaju me za bajramski program, kako i ja ne bih upala u neku aferu. To je meni sasvim uredu“, rekla je u kratkom telefonskom javljanju Hanka Paldum.

Intoresovalo nas je da li je uprava ove televizije razmatrala status sada već poznatog biznismena Fikreta Hodžića. Kažu, to je vrlo delikatno pitanje, ali da mu slijedi nagrada zbog dizanja rejtinga emisije i televizije u proteklih mjesec dana.