Potresne snimke zmija u nekoliko sarajevskih naselja u užem centru grada zgrozile su javnost. Ove snimke se pojavljuju samo sedam dana nakon izbora na kojim je Bakir Izetbegović. Priliku da povuče paralelu između ova dva događaja nije propustio istaknuti član SDA, Haris Zahiragić koji je poznat po svom bliskom odnosu s predsjednikom.

“Ja sam zgrožen i šokiran onim što sam vidio. Danas su tu zmije, a sutra ko zna šta? Možda dinosauri da počnu hodati glavnim gradom. Hvala Bogu ja ih kod sebe nisam vidio na Baščaršiji gdje živim, ali zabrinut sam za ostale građane. Evo vidite novo Predsjedništvo još nije ni formirano, a danas se ovo dešava. Koliko god ovo smiješno zvučalo mislim da ta dva događaja imaju svoju povezanost. Novi član Predsjedništva BiH je za samo sedam dana vratio BiH u srednji vijek sa zmijama i ostalim aždahama”, rekao je Haris Zahiragić, istaknuti član SDA.

Gospodin Zahiragić je odmah nakon ove izjave pronašao rješenje za ovaj problema koji je pogodio glavni grad.

“Mislim da je svima jasno da bez SDA nema ove država kao i to da očigledno Denis Bećirović ne može voditi BiH. Tražim da se pod hitno SDA vrati na sve nivoe vlasti, a gospodin Izetbegović imenuje za člana Predsjedništva BiH. Mislim da je to jedini izlaz iz ove situacije u koju smo zapali neopreznim glasanjem pojedinih ljudi u našoj zemlji, koji samo žele da napakoste gospodinu Izetbegoviću, jer su ljubomorni na njegov uspjeh”, dodao je Zahiragić.