Haris Zahiragić jedan od najistaknutijih članova SDA sinoć je nakon maestralne predstave na protestima ispred OHR-a dobio unapređenje. Nakon nekoliko sukoba na ivici tuče i nesebičnog branjenja gospodina Džaferovića on je danas unaprijeđen u šefa obezbjeđenja člana Predsjedništva BiH. Mnogo smatraj da je ovo zasluženo, ali da je unapređenje trebalo doći i ranije.

Kada sam sinoć vidio kako se gospodin Zahiragić zauzima za mene dok sam ja tamo stajao kao popišani fikus malo je falio da mi suza krene. Nikad se niko nije tako borio za mene. Vidio sam da gospodin Zahiragić spreman staviti svoj život na kocku zbog mene. To se moralo nagraditi i već danas je on postao šef moga obezbjeđenja i moći ćete ga češće gledati uz mene. Nakon sinoćnje predstave osjećam se sigurnije nego ikad i to mogu zahvaliti isključivo gospodinu Zahiragiću”, rekao je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

Haris Zahiragić ozbiljno je shvatio svoj zadatak i već krenuo nesebično da brine o sigurnosti gospodina Džaferovića.

“Sinoć sam bio spreman da se pobijem i sa Vojinom Mijatovićem i sa svakim drugim ko je i jednu ružnu riječ pomislio o na SDA. To je moja stranka i ona mi je sve dala i sada je vrijeme da joj to vratim. Postao sam šef obezbjeđenja gospodina Džaferovića i dat ću život za njega i stranku ako treba. Vidjeli ste da itekako imam kompetencije za to i da nisam pao sa neba ili dobio posao preko veze. Od sada pa nadalje ću pratiti gospodina Džaferovića u stopu pa čik da vidim ko mu sad neće dati da se obrati”, rekao je Haris Zahiragić, istaknuti član SDA i šef obezbjeđenja Šefika Džaferovića.