Kompanija Facebook svaki mjesec proglašava najbolje korisnike po regijama, i shodno tome im daje priznanja za njihovu angažovanost. Proteklog mjeseca najaktivniji korisnik na području Kantona Sarajevo je bio mladi političar Haris Zahiragić, kojem je Facebook dodijelio priznanje.

“Meni društvene mreže služe isključio kao alat za komuniciranje sa građanima, ali i kao medij da očitam svoje stavove o političkim dešavanjima u zemlji. Naravno da mi je drago za svako priznanje ali to mi zaista nije bio povod i namjera. Imao sam pune ruke posla da kritikujem Trojku i ovu krnju Osmorku zbog njihovih političkih poteza i najmanju ruku veleizdaja koje rade, da se nisam ni obazirao na to koliko zaista dnevno pišem. Tek sam obratio pažnju kada su mi se predstavnici Facebook-a javili i zatražili žiro račun”, naglašava Zahiragić.

Pored plakete priznanja, Zahiragić će dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 10.000 KM, koju dobijaju svi regionalni korisnici.

“Novac ću iskoristiti za boost na postovima na društenim mrežama, a počastit ću i raju po nargila barovima po Baščaršiji. Ja zaista jako lijepo živim i nema potreba da od ovog novca sebi nešto kupujem, plata je dobra, benefit od stranke još bolji tako da ću ih kako ono kažu, kako došlo tako otišlo i iskoristiti. Neka Trojka samo nastavit sa ovakvim radom, bolje neradom, ja ću i u narednim mjesecima onda ponovo biti najaktivniji korisnik ove društvene mreže”, kroz smijeh nam je poručio duhoviti Zahiragić.

Njegov rad prepoznaju i brojni pratitelji, kojima je u jednu ruku već postao i politička vrsta influensera, pogotovo mladih kadrovima SDA.