Kontroverzni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, koji je bio odlučujući faktor da se izglasa nepovjerenje Fortinoj Vladi Kantona Sarajevo je danas rekao da nema šanse da će bezrezervno podržati novu većinu.

Naime, kako kaže Pleho, ovo mu je jedinstvena prilika da se za naredne tri godine finansijski osigura do kraja života, te da ovu priliku neće propustiti.

“Ne znam šta ova nova koalicija sad očekuje, da ja glasam bezrezervno za njih? Pa nisam ja budala. Oni znaju da ja, kad god to želim, mogu da prebacim na onu stranu i to ne samo u glasanju sada za redovne stvari, već i za ponovnu promjenu vlade. Pa šta je problem? Kako kaže Mahir Dević, vlade se mijenjaju i to je normalna stvar, te oko toga ne treba praviti veliku frku. Tako da ja ne bih pravio frku ako ova sada većina postane manjina”, kazao je Haris Pleho.

Ono što očekuje u budućnosti jeste plaćanje za svako glasanje, te za svaku inicijativu koju nova većina predloži, jer ukoliko Pleho glasa protiv, to je glas u korist stare većine 18-17. Također je objasnio zašto ne može propustiti ovu priliku koja mu se pružila.

“Pazite, to vam je kao kad nekom fudbaleru na zalasku karijere veliki novac ponudi neki veliki klub ili kad bokser ili MMA borac dobije šansu za još jednu, dvije velike borbe i naplati se. Tako je i sa mnom. Ove tri godine treba da osiguram egzistenciju do kraja života i da ne moram da radim više. Smatram da je budala svako ko to ne iskoristi, jer meni politička forma opada i neću moći više da budem dežurni preletač. Tako da ću uskoro poslati cjenovnik SDA-u, DF-u i SBB-u, a poslat ću i ovima drugim. Pa ko ponudi više, taj ima i glas”, zaključio je Pleho.