Popularna pjevačica narodne muzike, Hanka Paldum, službeno je proglašena prvim vjesnikom proljeća Općine Stari Grad Sarajevo.

Naime, od ove godine, službeno računanje vremena kada nastupa proljeće kao godišnje doba počet će se računati od trenutka kada se Hanka Paldum prvi put pojavi na nekoj od mnogobrojnih scena u Općini Stari Grad, Sarajevo.

“Ja sam oduševljena i počašćena kada ste mi dali ovakvu čast i zadovoljstvo da s osmjehom i onim našim merakom u srcu postanem službena zaštitnica kako naše drage općine, tako i proljeća kao prekrasne sezone pune ljubavi, cvijeća i drveća. Ja ću vama uvijek rado pjevati i na TV reklamama razvlačiti jufke za pitu, jer prosto ja sam takva jedna bosanska žena koja je radišna i kojoj ništa na svijetu nije mrsko niti će ikad biti. Mnogi kažu da je Centar općina koja je važnija od deset drugih, ali ja ipak nekako mislim da je moj Stari Grad najbitniji i da je ovo u suštini jedino mjesto na svijetu u kom ja mogu ispred Vijećnice pjevati svake godine, te pozdravljati sunce uz velike hitove koje generacije vole i uz koje su odrastale godinama” – izjavila je za naš portal estradna umjetnica Hanka Paldum.

Grad Sarajevo i Općina Stari Grad Sarajevo planiraju da svake godine, u periodu kada se bliži kraj zime ili kada se otvara neki novi parking ili džamija angažovati Hanku da pjeva za široke narodne mase.