Predsjednik Naroda i pravde Unsko-sanskog kantona Halil Bajramović imao je žestok fizički obračun sa savjetnikom premijera USK Sulejmanom Samardžićem. Prema snimkama koje su dostupne javnosti može se vidjeti da je gospodin Bajramović iz ovog okršaj izašao kao pobjednik. Talenat Halila Bajramovića nije prošao nezapažen ni u svijetu pa je gospodin Bajramović dobio poziv od UFC-a.

“Imamo svoje ljude koji rade na pronalaženju mladih talenat. Češljaju internet i traže ulične borbe. Sinoć smo vidjeli gospodina Bajramovića na djelu i odmah mu odlučili poslati poziv da se pridruži našoj organizaciji. Mislim da se ovakav talenat rijetko gdje u svijetu može naći. Oni šamari koje je uputio ka protivniku su bili toliko razorni da je zaboljelo i nas koje smo gledali. Mislim da možemo ponuditi neki višegodišnji ugovor gospodinu Bajramoviću i sada već mogu reći da u njemu vidim novog prvaka UFC-a”, rekao je Dana White, predsjednik UFC.

Gospodin Bajramović obratio se našem portalu kako bi rekao svoju stranu priče i dao govor UFC-ovom predsjedniku.

“Nije to baš tako kako se vidi na snimku. Istina je da sam jak kao zemlja i da mi niko ništa ne može u USK pa i šire. Međutim na snimku se vidi samo dio mojih vještina i uvjeravam vas da mogu bolje. Što se UFC- a tiče nisam još donio odluku, ali moram reći da ako budem išao tamo to će biti za ozbiljne pare. Već sada imamo snagu i vještinu da dominiram UFC-om, a ako bi još i trenirao ne bi mi bilo ravnog. Pozivam UFC da mi pošalje neki ugovor sa ponudom od minimalno sedam cifara”, rekao je Halil Bajramović, predsjednik Naroda i pravde Unsko-sanskog kantona.