Nakon nekoliko sedmica strepnji od hakerskih napada na našu zemlju, strahu je napokon došao kraj. Svjetska asocijacija hakera objavila je da više neće pokušavati napasti našu zemlju. Kao razlog za ovakvu odluku iz asocijacije su naveli informatičku nepismenost institucija BiH. Građani su ovu vijest dočekali sa velikim oduševljenjem, a iz Vlade FBiH su poručili da nema više mjesta panici.

“Dobili smo naredbu da napadnemo BiH, iako iskreno ne znam ni šta smo tražili tamo. Krenuli smo u napad i vidjeli šokantne prizore od koji neki i nisu za javnost. Većina tamo još koristi windows xp, kompjuteri su im puni virusa, a imena foldera je nemoguće dešifrirati. Doveli smo nekoliko stručnjaka za bosanski sleng, ali ni oni nisu mogli odgonetnuti naziva foldera. Napokon danas je došla naredba da odustanemo od napada. Ovo je bio jedan od najvećih izazova u mojoj hakerskoj karijeri”, rekao je N.N, haker.

Zbog velikog broja virusa uzrokovanim skidanjem sadržaja sa Torrenta i posjećivanje sumnjivih stranica na službenim kompjuterima institucija BiH, hakeri koji su pokušali napasti našu zemlju našli su se u ozbiljnim problemima.

Mislili smo da su neki virusi izbrisani i nestali sa interneta još prije deset i više godine, ali izgleda da ipak nije tako. Naišli smo na neke zaista endemske vrste kompjuterskih virusa koje su nažalost prešle i na naše kompjutere. Sada samo u riziku da zbog toga izgubimo opremu vrijednu više hiljada eura zbog toga. Moram priznati da BiH ima jednu od najboljih odbrana od hakerskih napada na svijetu. Ne samo da se odbrane od napada nego i odmah putem ovih virusa izvrše protunapad, stvarno svaka čast”, dodao je N.N haker.