Izbori se bliže, TV debate se polako privode kraju, a Mirsad Hadžikadić i dalje ne može da prihvati činjenicu da će i ove izbore nastupati revijalno. Zato je zamolio Centralnu izbornu komisiju da razmotre nove metode biranja predsjednika.

“Mislim da je civilizacija ušla u jedno razdoblje kada ne treba samo slušati racio, već da je potrebno uključiti i faktor sreće. Kako mi drugi da dobijemo priliku da osvojimo vlast kada se narod ili boji pa glasa za jedne, ili je letargičan pa ne glasa dovoljno za druge. Onda ćemo imati vječitu mrtvu trku između samo dva kandidata i to je to. To nije demokratija i potrebno je da pružimo svima priliku. Ja nemam mašineriju kao njih dvojica ali itekako imam znanja i mogućnosti da napravim čuda”, rekao je Hadžikadić.

Hadžikadić je Centralnoj izbornoj komisiji danas predao zahtjev sa idejom kako bi promijenio utrku za izbor predsjednika u zemlji.

“Eto nek se na nižim nivoima i dalje ljudi biraju glasovima, to je ok. Ali evo barem za predsjednika pokušajte da ove godine izvlačimo iz bubnja ko će pobijediti. Pa da i mi marginalci dobijemo neku barem šansu, a ne da smo zauvijek u raljama vladajuće elite koja nas tlači i ne dozvoljava da idemo naprijed. Nadam se da će zdrav razum prevladati u CIK-u i da će nam omogućiti barem jednaka prava na borbu”, dodao je Hadžikadić.

Lutrija BiH je već izašla javno da imaju kapaciteta da održe izbor za predsjednika po svim potrebnim standardima, naravno ukoliko CIK odluči da usvoji ovaj prijedlog.