Sigurnosne kamere na stadionu Grbavica, su zabilježile upad nepoznate grupe građana bez dozvole. Policija je identifikovala počinioce, a radi se o jednoj porodici iz Sarajeva.

“Detaljnom obradom podataka, došli smo do identiteta osoba koje su ilegalno ušle na stadion Grbavica, pa smo odmah krenuli u procesuiranje slučaja i lišavanje slobode. Kada smo stigli na adresu na kojoj je prijavljena porodica, oni su nam rekli da nije apsolutno nikakva riječ o provali, već da su oni simpatizeri Željezničara, i da su pokušali da pomognu svom klubu”, kaže Reuf Patrola, komesar policijske uprave Novo Sarajevo.

Nakon što su saslušali osumnjičene, odlučili su ih osloboditi odgovornosti, jer su detaljnim pregledom dokaza zaključili da nije riječ o krivičnom djelu.

“Utvrdili smo da su oni zaista simpatizeri Željezničara, vidjeli smo šalove i zastavu u spavaćoj sobi, i odlučili smo ih osloboditi. Oni su nesretnici ušli na stadion, ne bi li pronašli eto barem jedan bod za Želju, koji igra katastrofalno već nekoliko kola. I sam sam ljubitelj kluba s Grbavice, a kao savjesni policajac i građanin, naredio sam svojim patrolama da se i oni danas zarove po stadionu, ne bi li pronašli taj jedan bod”, dodaje Patrola.

Policijska uprava Novo Sarajevo je povukla sve patrole iz ove opštine, koji su imali zadatak da pišu kazne građanima zbog nenošenja maske, kako bi se pomoglo klubu s Grbavice.