Građane naše zemlje iznenadio je, ali i šokirao nastup visokog predstavnika gospodina Šmita u Goraždu. Gospodin Šmit je pritisnut sa svih stran pukao i počeo se derati na prisutnu masu. Zbog svega toga grupa građana odlučila je gospodinu Šmitu donirati kutiju Bromazepama kako se slični incidenti ne bi ponavljali u budućnosti.

“Mi smo vidjeli kako je gospodin Šmit burno reagovati i bilo nam je malo žao što se onako iznervirao. Znamo da je pritisak ogroman, ali ipak mora koristiti neku terapiju. Mi smo se skupili i kupili mu jednu kutiju Bromazepama i preporučili mu da ih pije redovno prvenstveno za njegovo dobro pa onda sve ostalo. Njegovo zdravlje je najvažnije i ne želimo da se nervira zbog naših političara. Također organizovali smo tim doktora koji će pomno pratiti njegovo stanje i pravovremeno reagovati ako za tim bude potrebe”, rekao je Samir Pilula, pokretač akcije “tabletica za Šmita”.

Gospodin Šmit se oglasio već nakon prve popijene tablete i zahvalio dobrim ljudima koji u mu pokazali pravi put.

“Bio sam živčan i nervozan zadnjih dana i zbog toga sam puko. Jučer mi je adresu stigla neka pošiljka i u prvi mah sam mislio da je bomba, ali kada sam sam je otvorio bila je to kutija tablete na kojoj je pisalo da su za moje dobro. Popio sam odmah jednu tabletu i odmah mi se ukazalo svjetlo na kraju tunela. Napetost je nesta, a primijetio sam i dugu oko sebe. Jutros sam popio još jednu i došao na posao nasmijan i bez ikakvih briga. Zahvaljujem se ovim ljudima koji su mi poslali Bromazepam, spasili su mi život”, rekao je Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH.