Jedan od najpoznatijih muzičkih dueta koji su postojali u Bosni i Hercegovini koncem devedesetih godina prošlog stoljeća oglasili su se nakon godina boravka u medijskoj ilegali, te su poslali poruku dvojcu najpopularnijih repera na Balkanu u oovm trenutku. Poruka koju je Grupa 69 poslala Džali i Bubi jesti da ih pod hitno trebaju prestati kopirati jer fazon lijepe lirike popraćen sa nekoliko rep versova je samo fazon Grupe 69 i ne treba se kopirati.

“Ma znaš kako, nismo više, majke mi, mogli da ih gledamo kako pokušavaju biti mi, a nemaju onu dušu koju Grupa 69 ima. Mislim skinuli su nam sve, od djevojaka koje plešu u spotovima pa do dobrih auta i naočala. Naravno, sve to su loše kopije onoga što je Grupa 69 radila jer mi recimo i kad imamo polugolu djevojku u spotu postoji poenta iza toga, nije samo da se vrte sise i guzovi u zraku već da se vidi i emocija iza, ali i da se zna da on ili ja patimo tu zbog nje, a ona hoće da mlatara guzovima. Kod njih se to mlataranje dešava samo zbog sebe i nema nikakvo dublje značenje i to me ubija, istinski me slama. Mi baš zbog ovakvih kao što su oni i nećemo da snimamo ponovo, pa uzeli su nešto tako čisto i nevino kao rep muziku i lijepe ljubavne tekstove i pretvorili ih u Sodmu i Gomoru. I to najtužnije je što su to loše Sodoma i Gomora, bez poente, svrha su same sebi. Ovim putem ih još jednom molimo i upozoravamo da prestanu da se furaju na nas i da sebi nađu fazon koji njima odgovara i leži jer to ovaj naš nije” – izjavio je za naš portal Baba Khan jedan od članova Grupe 69.

Podsjećamo, Grupa 69 imala je dva hita “Kažeš ljubav to je samo strast” i “Kraj” kojima su obilježili mnogobrojna odrastanja u postdejtonskoj BiH, a u ilegalu su se povukli zbog ogromne popularnosti koju jednostavno više nisu mogli da podnose.