Kantonalno javno komunalno preduzeće “GRAS” od narednog ponedjeljka svim svojim korisnicima će pružati mogućnost iznajmljivanja metle za putovanja linijama na kojima saobraća manji broj vozila od onog predviđenog Budžetom Kantona Sarajevo, najavili su predstavnici ovog preduzeća na današnjoj konferenciji za medije.

“Oduševljeni smo što našim dragim sugrađanima možemo ponuditi i više od redovnog prevoza u glavnom gradu jedne europske države. Svjesni smo da je strategija Europe da se počne raditi na razvoju alternativnih vidova prevoza i mi radimo na tome. Naime, od ponedjeljka će, na svim autobuskim i minibuskim stajalištima u gradu biti omogućeno iznajmljivanje odgovarajućih metli za letenje, kako bi naši dragi sugrađani mogli ipak da stignu na svoje destinacije u nekom, normalnom, vremenu, a bez da moraju da mnogo kasne. Mi smo svjesni da je broj prevoznih sredstava u našem gradu izuzetno mali i da nam nedostaje prevoza, ali u trenutnoj situaciji u kakvoj se nalazimo jednostavno moramo pronaći alternativne načine prevoza. Moramo naglasiti svima da smo mi jedna od rijetkih firmi u ovoj državi koja tokom pandemije nije otpustila niti jednog radnika niti smo smanjili plate bilo kome. Iz ovog razloga smo morali da smanjimo troškove održavanja i rada prevoznih sredstava” – izjavio je za naš portal Anes Uhljebljeni, PR predstavnik GRAS-a.

Ukoliko ova inicijativa GRAS-a zaživi, kako najavljuju iz ovog preduzeća, moguće je da dođe do ukidanja redovnih tramvajskih linija koje će zamijeniti alternativni i ekološki prihvatljiviji načini prevoza.