Nakon više od dvadeset godina, Kanton Sarajevo je odlučio promijeniti određena vozila javnog prevoza, te nabavili potpuno nove modele koji bi konačno bili uslovni za transport ljudskog roda. Međutim, grupe huligana su odmah ostavile svoje tragove u njima, tako da je GRAS od danas odlučio malo promijeniti način korištenja novih vozila.

“Stvarno je sramota od strane pojedinih nesavjesnih građana, što su svima upropastili ugođaj vožnje novim prevoznim sredstvima. Tim povodom, mi ćemo zbog potreba idiota, vratiti na ulice i stara vozila, te na ulasku klasificirati ko je za koje vozilo. U svakoj liniji će ići po dva vozila, jedno za pristojan svijet, a drugi za idiote”, rekao je Ragib Karta, šef odjela za koordinaciju vozila u preduzeću GRAS.

Vozila za idiote će imati nešto drugačiji princip kako ulaska tako i ponašanja tokom vožnje, a na stanicama će biti postavljena dva odvojena reda za čekanje.

“Kako bi u potpunosti izbjegli miješanje normalnih ljudi s njima, revizori će stajati na ulazu u redove, te će pristojnim građanima naplaćivati karte tu, dok će idiotima vožnja biti besplatna. Kada uđu u uništena vozila, mogu da rade šta god žele, šaraju zidove, lijepe žvake, pljuju. Mi ih nećemo nikada čistiti kako bi imali prirodni ambijent prilikom vožnje. Za normalne ljude ćemo i dalje čistiti vozila svaki dan. Tako ćemo konačno napraviti razliku između ove dvije kategorije”, dodao je Karta.