Javno preduzeće GRAS je dobilo donaciju od strane drogerije dm u ogromnim količinama, kako bi poboljšali svoje usluge tokom toplih ljetnih dana. Ovim činom žele da dokažu svoju društvenu odgovornost.

“Hvala kompaniji dm koja prepoznala potrebu i problem koji imamo. Neka budu sigurni da će nam biti od velike koristi. Dobili smo zalihe stickova koji nam mogu potrajati nekoliko sezona i za sada smo mirni. S obzirom na to da je vrijeme još uvijek varljivo i nisu tolike temperature, stickove ćemo zvanično početi dijeliti od početka juna. Oni će biti dostupni na ulazu prilikom kupovine karte i tako ćemo vršiti kontrolu korištenja”, naveo je Nijaz Remiza, šef odjela za logistiku preduzeća GRAS.

Stickovi će biti dostupni u različitim mirisima kao iza muškarce i žene.

“Za muškarce imamo dva mirisa dok za žene čak izbor od deset različitih pa neka proberu. Također će kondukteri i prilikom kontrole karata, mirisati ljude i provjeravati da li su stavili stick ili ne. Sve osobe koje budu imale kartu, ali zaudaraju na neprijatni miris će odmah biti ispraćeni van vozila, kako ne bi remetili ostale putnike prilikom vožnje. Nemamo mogućnosti da uvodimo klime u tramvaje i ovo nam je jedina solucija koju trenutno možemo ponuditi, kako ne bi pocrkali putnici, vozači i kondukteri od smrada”, dodao je Remiza.

Stickovi će također važiti za sve mjesečne karte studenata, penzionera i zaposlenih osoba. Ukoliko ste alergični na stickove, možete donijeti i svoj dezodorans, ali ste dužni ga staviti prilikom ulaska u vozilo i u radijusu vidnom vozaču.