Javni prevoznik u Kantonu Sarajevo, preduzeće GRAS na današnjoj konferenciji za štampu predstavilo je svoj prvi funkcionalan proizvod nakon perioda u kom je izmišljen točak. Naime, GRAS je u hotelu Radon Plaza danas predstavio svoj prvi parfem koji nosi naziv “Eau de tramvaj” koji je namijenjen za tržište dijaspore, a kom je cilj da mnogobrojnim Bosancima i Hercegovcima koji žive u dijaspori donese dašak doma u tuđinu.

“Mi smo željeli da svim našim dragim dijasporcima, koji su iz jednog ili drugog razloga otišli da žive van ove države, donesemo pravo iskustvo vožnje u sarajevskom tramvaju na način da smo u bočicu zatočili najpoznatije arome smrada sarajevskih tramvaja, koje nahvatali zaista tokom vožnji tramvajem. Želimo da i naši dragi dijasporci sa sobom uvijek nose dio Sarajeva i našeg iskustva vožnje javnim gradskim saobraćajem. Kad god vam bude nedostajala vaša kuća, vi fino otvorite parfemčić i imat ćete strastveno iskustvo vožnje trojkom u avgustu kad su svi prozori zatvoreni. Na ideju smo došli pretražujući razne stranice na internetu i društvene mreže na kojima svakodnevno vidimo kako ljudi pate za svojom domovinom i rodnim tramvajem. GRAS je tu zbog vas i vama na usluzi” – izjavio je za naš portal Milan Uhljeb iz GRAS-a.

Kako Šatro.info ekskluzivno saznaje, ovo preduzeće planira da patentira u jesenjem periodu i parfem sa aromom bijelog luka i starih kaputa koji bi vas mogli podsjećati na vožnju sarajevskim tramvajima zimi.