KJKP GRAS Sarajevo, objavio je javni poziv za dostavljanje ponuda, građevinskih firmi, za izradu tramvajskih stajališta koja će unaprijed biti srušena.

Naime, na ovaj potez se odlučio novi stari direktor Avdo Vatrić, koji ima odlično iskustvo rada u ovom preduzeću, gdje je ostvario uspjeh neplaćanja 139.502.075 KM poreza, a da firma i dalje nastavi funkcionirati.

“Ovo je nešto o čemu smo dugo razmišljali i ponosni smo na ono što smo skontali na našim panelima. Zaista nije bilo lako, ali eto uradilo se. Vidite, mi sad da pravimo nove stanice, to nema smisla u Sarajevu. Realno, ako sad napravimo nove stanice, koliko će one trajati? 10, 15 dana? Pola godine? Nemamo mi toliko novaca za ulaganje da bi neko sutra autom složio u stanicu k’o da mu je babo ostavio. Mislim, ima tu nekih ljudi kojima babe jesu ostavile stanice, tramvaje i to, ali poenta je da ne možemo sebi dozvoliti takve propale investicije. Ako bi nama sad Vlada Kantona Sarajevo garantovala recimo nekih simboličnih 100, 200 godina za te stanice, tj. da će ih oni popraviti ako ih neko razvali, onda bismo mi već sutra napraviti. Međutim, pošto Vlada ne brine za nas, ne možemo sami raditi”, rekao je Vatrić, iskusni direktor GRAS-a.

Ekskluzivno smo dobili 3D model po kojem planiraju amortizovati bilo kakva buduća razvaljivanja stanica, a Vatrić je rekao da će biti odlično to što će stanice unaprijed biti razvaljene i onda kad se neko zabije autom u iste, sa malo ili ni malo popravke će stanica moći imati originalni izgled, a možda će doživjeti samo mali redizajn.