Zbog izrazito hladnog vremena i kašnjenja sezone grijanja na hitnoj sjednici danas je odlučeno da se građanima Zenice besplatno podijele vunene čarape kako bi lakše podnijeli ovaj hladni period. Gradska uprava je odlučila postaviti štandove na nekoliko lokacija u Zenici kako bi građani što lakše mogli doći do svojih čarapa. U sklopu ove akcije biti će otvoreno i nekoliko novih radnih mjesta.

“Vidjeli smo da se puno građana žali na vremenske prilike i da im je hladno u kućama i stanovima jer nema grijanja. Bilo je tu i dosta meme-ova na naš račun, ali neka i treba. Da se malo iskupimo odlučili smo svima podijeliti vunene čarape najbolje kvalitete i ručno izrađene. Svi znamo da svako zlo dolazi s nogu, zato smo se odlučili da najviše zaštitio taj dio tijela. Čarape će biti izrađene u rukama profesionalaca tako da građani za kvalitetu ne treba da brinu”, rekao je Mirsad Mikrofon, glasnogovornik Gradske uprave Zenica.

Odmah nakon ove izjave otvoren je i konkurs za zapošljavanje. Gradska uprave će zaposliti nekoliko osoba koje će plesti ove čarape.

“Otvorili smo ovaj konkurs za sve, ali najbolje bi bilo da se prijave gospođe od 60+ godina jer one sigurno imaju najviše iskustva u ovom području. Mi hoćemo samo najbolje za naše građane. Sav alat za pletenje kao i najkvalitetnije vuna od tetovskih ovaca će biti osigurana od strane Gradske uprave, a uz to nam trebaju i iskusne ruke. Konkurs ostaje otvoren do popune ili dok ne pustimo grijanje u Zenici”, rekao je Hamza Event, šef službe za zapošljavanje u Gradskoj upravi Zenica.